UzmanparaABD'de hanehalkı borcu yükseldi

ABD'de hanehalkı borcu yükseldi

07.02.2024 - 09:42 | Son Güncellenme:

New York Fed tarafından yayınlanan verilere göre ABD'de hanehalkı borcu 2023 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 oranında artarak 17,5 trilyon dolara ulaştı.

ABDde hanehalkı borcu yükseldi

Hanehalkı borcu 2023 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 212 milyar dolar artarken, yıllık bazda ise 604 milyar dolar artış gösterdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Konut kredileri Amerikalıların hanehalkı borcu içinde en yüksek payı almaya devam ederken, söz konusu borç kalemi geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 112 milyar dolar artarak 12,25 trilyon dolara yükseldi. Konut kredilerinden kaynaklanan borçlar 2023 yılında bir önceki yıla göre 329 milyar dolar arttı.

Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla Amerikalıların en çok borçlandığı diğer kalemler ise 1 trilyon 607 milyar dolar ile otomobil kredileri, 1 trilyon 601 milyar dolar ile öğrenci kredileri ve 1 trilyon 129 milyar dolar ile kredi kartları oldu.

Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla kredi kartı borçları bir önceki yıla göre 143 milyar dolar artış gösterdi. Taşıt kredilerinden kaynaklanan borçlar 2023 yılında bir önceki yıla göre 55 milyar dolar, öğrenci kredilerinden kaynaklanan borçlar ise 6 milyar dolar arttı.