UzmanparaAlmanya'da tüketici güveni kötüleşebilir

Almanya'da tüketici güveni kötüleşebilir

23.02.2022 - 10:20 | Son Güncellenme:

Almanya'da mart ayında tüketici güveninin Covid-19 vaka sayılarında şubat ayının ilk yarısında görülen artışın ve yüksek enflasyonun etkisiyle kötüleşmesi bekleniyor.

Almanyada tüketici güveni kötüleşebilir

Pazar araştırma şirketi GfK tarafından hazırlanan ve 2000 kişinin katıldığı güven endeksi anketinde mart ayına giderken güven endeksi şubat ayındaki -6,7'den -8,1 seviyesine geriledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Analistler ise 3-14 Şubat tarihlerinde yapılan ankette güven endeksinin -6,3'e toparlanmasını bekliyordu.

GfK uzmanı Rolf Buerkl yaptığı değerlendirmede "Yılın başında ortaya konan fiyat trendlerinde iyileşme umutları enflasyon oranının hala yüksek seviyelerde olması etkisiyle azalmaya başladı" dedi. Hükümetin baharda pandemi sınırlamalarını kaldırma kararıyla orta vadeli görünümün çok daha iyi olduğunu da vurguladı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin