UzmanparaAvustralya faizde değişikliğe gitmedi

Avustralya faizde değişikliğe gitmedi

06.08.2024 - 09:08 | Son Güncellenme:

Avustralya Merkez Bankası (RBA) piyasa beklentileri doğrultusunda üst üste 6'ncı toplantısında da faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Avustralya faizde değişikliğe gitmedi

RBA'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 4,35 olarak son 12 yılın en yüksek seviyesinde kaldı. Analistlerin beklentisi de faiz oranının değişmeyeceği yönünde oluşmuştu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

RBA Para Politikası Kurulu, enflasyonu makul bir zaman dilimi içinde hedefe döndürmenin en önemli önceliği olmaya devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, "Bu, RBA'nın fiyat istikrarı ve tam istihdam yetkisiyle tutarlıdır. Bugüne kadar, uzun vadeli enflasyon beklentileri enflasyon hedefiyle tutarlı olmuştur ve bunun böyle kalması önemlidir" denildi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Ana maddelerde enflasyon hala çok yüksek ve son projeksiyonlar, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde hedef aralığında olmasının biraz zaman alacağını gösteriyor. Veriler, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklere karşı dikkatli olma ihtiyacını güçlendirdi. Kurul, enflasyonun hedef aralığına doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğinden emin olana kadar politikanın yeterince kısıtlayıcı olması gerekecek.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kurul, kararlarını yönlendirmek için verilere ve risklerin gelişen değerlendirmesine güvenecektir. Bunu yaparken, küresel ekonomi ve finans piyasalarındaki gelişmelere, iç talepteki eğilimlere ve enflasyon ve iş gücü piyasası görünümüne yakından dikkat etmeye devam edecektir. Kurul, enflasyonu hedefe döndürme kararlılığında kararlılığını koruyacak ve bu sonuca ulaşmak için gerekeni yapacaktır."