Geri Dön
UzmanparaBorsa İstanbul rekor tazeledi

Borsa İstanbul rekor tazeledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,33 artışla 13.150,12 puandan başladı. Gün içerisinde tarihi zirveleri test eden BIST 100 endeksi kapanışa doğru 13.452 puan seviyesini de aşarak rekor tazeledi.

Borsa İstanbul rekor tazeledi

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,53 değer kaybederek 13.106,99 puanla tamamladı.

Haberin Devamı

Bugün açılışta ise BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 43,14 puan ve yüzde 0,33 artışla 13.150,12 puana çıktı.

Gün içerisinde tarihi zirveleri test eden BIST 100 endeksi kapanışa doğru 13.452 puan seviyesini de aşarak rekor tazeledi.

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA

Küresel piyasalarda, jeopolitik ve siyasi belirsizliklere karşın teknoloji sektörüne yönelik iyimserlik risk iştahını desteklemeye devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam alacağı para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti. Yeni işlem gününde küresel taraftaki alıcılı seyir yurt içi piyasalara da yansıdı.

BORSADA BU SEVİYELERE DİKKAT

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da GfK tüketici güven endeksi, ABD'de haftalık mortgage başvuruları, Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmasının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.200 ve 13.300 puanın direnç, 13.000 ve 12.900 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.