UzmanparaÇin'den yerel para girişimi

Çin'den yerel para girişimi

24.02.2022 - 07:59 | Son Güncellenme:

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Çin'in ticaret ve yatırımda yerel paraların kullanımı için Endonezya ve diğer Asya ülkeleri ile birlikte çalışacağını söyledi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Çinden yerel para girişimi

G20 etkinliğinde konuşan Yi, Asya ülkelerinin ticaret ve yatırımda yerel paraları kullanmak konusunda son yıllarda önemli ilerleme sağladıklarını, bunun Asya ekonomilerinin dış şoklarla başa çıkma dayanıklıklarını artırdığını ifade etti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Yi konuşmasında, Çin'in destekleyici para politikasını esnek tutmaya devam edeceğini belirtirken, Çin ekonomisinde büyümenin 2022'de potansiyel oranına dönmesini beklediklerini de vurguladı.