UzmanparaDolar 7 liranın üzerinde işlem görüyor

Dolar 7 liranın üzerinde işlem görüyor

03.03.2021 - 09:56 | Son Güncellenme:

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,3420 seviyesinde işlem görüyor.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Dolar 7 liranın üzerinde işlem görüyor

Dün en düşük 7,2772, en yüksek 7,4226 seviyelerini gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,9 üzerinde 7,3615'ten tamamladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,3 azalışla 7,3420'den işlem görüyor.

Euro /TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 8,8730'dan, sterlin/TL de yüzde 0,4 değer kaybıyla 10,2390'dan satılıyor.

Euro/dolar paritesi, dün analistlerin destek olarak nitelendirdiği 1,20'nin altı görmesinin ardından yükselişe geçti. Parite, şu dakikalarda 1,2080 seviyesinde dengelenirken, dolar endeksi ise 90,8 seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de ADP istihdam raporu başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, tahvil piyasalarının seyri ve ABD'de bu hafta sonuna kadar Senato'da görüşülmesi beklenen ekonomik destek paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,77 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,77) göre bir önceki ay yüzde 14,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 15,45'e çıkacağı hesaplanıyor.