Uzmanpara'Faizi şu an artırmak uygun değil'

'Faizi şu an artırmak uygun değil'

18.11.2022 - 09:29 | Son Güncellenme:

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda ekonomik gelişmeler ışığında faizi şu an artırmanın uygun olmadığını söyledi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Faizi şu an artırmak uygun değil

BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında yaptığı değerlendirmede yüzde 2 fiyat istikrarı hedefinin sürdürülebilir şekilde yakalanması için ücretlerin yüzde 3 civarında artması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kuroda ekonomi ücretlerde bu artışı sağlayacak kadar güçlenmediği sürece faiz artırımı yapmaktan kaçınacaklarını vurguladı.

Parlamentoda konuşan Kuroda, Japonya'nın ekonomik görünümü için belirsizliğin aşırı yüksek olduğunu, BoJ'un ultra gevşek para politikası ile ekonomide büyümeyi ücretler daha fazla artana kadar devam ettirmesi gerektiğini ifade etti.

Kuroda, "Faiz oranlarını şimdi artırmak Japonya'nın ekonomik toparlanmasını erteler. BoJ'un sonsuza kadar faiz artırmayacağını söylemiyorum, ben cari ekonomik gelişmeler ve fiyat gelişmeleri ışığında faizi şu an artırmanın uygun olmadığını söylüyorum" dedi.