UzmanparaJapon tahvillerine ilgi azaldı

Japon tahvillerine ilgi azaldı

02.04.2026 - 09:23 | Son Güncellenme:

Japonya’nın 10 yıllık devlet tahvili ihalesinde talep, petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyon endişelerini artırmasıyla Mayıs ayından bu yana en zayıf seviyede gerçekleşti. Yeni tahvil satışında teklif-karşılama oranı 2,57’ye gerileyerek geçen ayki 3,3 seviyesinin ve 12 aylık ortalama olan 3,28’in altında kaldı.

Japon tahvillerine ilgi azaldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a önümüzdeki iki ila üç hafta boyunca “son derece sert” darbeler vurulacağını açıklaması küresel tahvil getirilerini yükseltti. Petrol fiyatı 106 doların üzerine çıkarak enerji arzında daha fazla kesinti endişesi yarattı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

10 yıllık Japon devlet tahvili getirisi yüzde 2,35’e yükseldi. Bu seviye geçen ay görülen yüzde 2,39’luk zirvenin hemen altında kaldı. Yen, Trump’ın açıklamaları sonrası dolar karşısında 159,48’e kadar zayıfladı. Şu sıralarda ise 159,34 seviyesinde.

Yatırımcılar, Japonya Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırmak zorunda kalabileceğini düşünüyor. Yen geçen hafta kısa süreliğine 160 seviyesini aşmış, pazartesi günü yeniden bu eşiği geçmişti.