UzmanparaRusya'da hizmet sektörü sert daraldı

Rusya'da hizmet sektörü sert daraldı

05.04.2022 - 13:53 | Son Güncellenme:

Rusya'da hizmet sektörü aktivitesi pandeminin başladığı 2020 yılından beri en düşük seviyeye geriledi.

Rusyada hizmet sektörü sert daraldı

Rusya'da talebin ve yeni siparişlerin azalması nedeniyle hizmet PMI endeksi mart ayında 52.1'den 38.1'e geriledi. Bu rakam pandemi etkilerinin hissedilmeye başlandığı 2020 yılından beri en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Endeksin 50'nin altında değer alması sektörde daralmaya işaret ediyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle mart ayında ülkede enflasyonist baskılar derinleşti. Rusya'nın hizmet sektöründe yer alan şirketlerin üretim maliyetlerinde sert artışlar yaşanırken, maliyet enflasyonu anketin yapılmaya başladığı 2001 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

AB ve ABD'nin uyguladığı sert yaptırımlar nedeniyle Rusya'nın modern tarihindeki en derin resesyona girebileceği ifade ediliyor. Rusya Merkez Bankası rubledeki sert düşüşü kontrol etmek ve enflasyonla mücadele etmek amacıyla politika faizini yüzde 20'ye yükseltmişti.