Uzmanpara'Temmuz ayında faiz artırımı gerekli'

'Temmuz ayında faiz artırımı gerekli'

18.07.2023 - 14:04 | Son Güncellenme:

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot gelecek hafta yapılacak Yönetim Konseyi toplantısından sonra para politikasının sıkılaştırılmasına devam edilmesinin garanti olmadığını söyledi.

Temmuz ayında faiz artırımı gerekli

Knot, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, "Faiz artırımının temmuz için bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum, temmuzdan sonra faiz artırımı ise en fazla bir olasılık olabilir, ancak kesinlikle garanti bir durum değil. Temmuzdan itibaren temel senaryo çerçevesindeki risklerin dağılımı konusunda verilerin bize ne söylediğini dikkatlice izlememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Konuşmasında, "Çekirdek enflasyonun düzleştiği görünüyor" ifadelerini kullanan Knot, "Ancak önümüzdeki aylarda bunun etkin bir şekilde düşmeye başladığına dair biraz daha kesin kanıt görmek isteyeceğiz" dedi.

Knot enflasyonun ECB'nin şu anda tahmin ettiğinden daha erken, yani 2025 yerine 2024'te yüzde 2'lik hedefe düşebileceği görüşünü "iyimser" olarak nitelendirdi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin