UzmanparaBakan Uraloğlu’ndan Tekirdağlılara müjde: Velimeşe'ye köprülü kavşak projesi

Bakan Uraloğlu’ndan Tekirdağlılara müjde: Velimeşe'ye köprülü kavşak projesi

03.07.2026 - 18:40 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ il programı kapsamında AK Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Bakan Uraloğlu, Velimeşe’de köprülü kavşak projesini üstlendikleri müjdesini de paylaştı.

Bakan Uraloğlu’ndan Tekirdağlılara müjde: Velimeşeye köprülü kavşak projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ il programı kapsamında AK Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Bakan Uraloğlu, ulaştırma alanında Tekirdağ'a 123 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti. Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı
Haberin Devamı

“İstanbul'a giden bölünmüş yolumuzu, yine Çanakkale'ye giden yolumuzu bölünmüş yol haline getirdik. D110 ve D100 yollarımız, onları bitirdik. Hayrabolu yolundan birçok çevre yollarıyla beraber yollarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Kınalı'dan bu tarafa, Çorlu Kavşağı, Yeniçiftlik Kavşağı başta olmak üzere problemli olan projeleri yerinde görmüş olduk. Oralara projeler ürettik, değerli kardeşlerim; onları birbiri ardına hayata geçireceğiz. İhalemizi yaptık ve şu anda sözleşme sürecinde, bittiği zaman başlayacak; siz de inşallah onları görmüş olacaksınız.”

Haberin Devamı

İSTANBUL-TEKİRDAĞ ARASI BİR SAATİN ALTINA İNECEK

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Kınalı-Malkara Otoyolu'nu, 127 kilometre uzunluğunda projelendirdiklerini dile getiren Uraloğlu, “Onda da geçen sene başlamıştık, bu sene iyice hızlandık. Hızlıca yolumuza devam edeceğiz. Hem Tekirdağ'ımıza hem ilçelerine hem de bütün Marmara ve Ege Bölgesi'ne kadar inşallah hizmet etmiş olacak. Yani bugün o otoyolu bitirdiğimizde Tekirdağ'a İstanbul'dan sadece bir saatin biraz da altında geliyor olacağız. Bu kıymetli, değerli kardeşlerim, sizlerin verdiği vergilerle, verdiği yetkilerle, Cumhurbaşkanımıza desteğinizle beraber biz bunları yapıyoruz; elbette yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ÇERKEZKÖY-KAPIKULE’DE HEDEF BU SENE

Haberin Devamı

Denizcilikte, karayolu taşımacılığında, demiryolunda, havayolunda birçok işler yaptıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Halkalı-Kapıkule Hattımızın önemli bir bölümünü inşallah Çerkezköy-Kapıkule'yi bu sene hizmete alacağız. Diğer Ispartakule ve Halkalı arasını da belki bu senenin sonu, belki önümüzdeki sene onları da hizmete alma gayreti içerisindeyiz. Bu noktada hızlı tren hattıyla beraber hem yolcu taşımacılığında hem yük taşımacılığında iyi bir noktaya geleceğiz.”

Haberin Devamı

VELİMEŞE’YE KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Velimeşe’de köprülü kavşak projesini üstlendikleri müjdesini de paylaşan Bakan Uraloğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Elbette biz hizmet odaklıyız. Cumhurbaşkanımız diyor ki: ‘Mahalli yönetimler görevini yapmıyorsa biz vatandaşımızı biçare bırakamayız.’ Bakın bizim kaybettiğimiz belediyelerde hangi hizmeti askıya aldık? İstanbul'da yapıldığı gibi metro hatlarını toprakla mı doldurduk? Asla yapmadık, yapmayacağız. Bakın burada da Velimeşe girişinde Devlet Demiryolları'nın bir hemzemin geçişi vardı. Güvenlik nedeniyle kapatmak zorunda kaldık orayı. Bakın o Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki bir yoldan bahsediyoruz. Şimdi Sayın Valimiz gerekli koordinasyonu yapacak. Yine Belediye Başkanımızla beraber oradaki imar düzenlemelerini yapacaklar. Biz de oranın köprülü kavşağını yapmış olacağız.”