Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:0510.108
Değişim :  -1,64% |  -168,07
Açılış :  10.138  
Önceki Kapanış :  10.276  
En Düşük
10.093
En Yüksek
10.183
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
RALYH 114,40 288.255.054 % 10,00  
IDGYO 2,75 14.199.455 % 10,00  
CEMAS 11,23 292.850.741 % 9,99  
MMCAS 32,38 2.732.127 % 9,99  
VSNMD 487,50 92.031.996 % 9,98  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 39,9735 39,9950 % 0,33  
Euro 46,8244 46,8976 % -0,17  
Sterlin 54,2361 54,5079 % 0,39  
Frank 49,9343 50,1846 % 0,22  
Riyal 10,6322 10,6855 % 0,73  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 36,77 36,81 % 0,66  
Platin 1.372,50 1.376,99 % 0,66  
Paladyum 1.112,50 1.116,33 % 0,66  
Brent Pet. 69,64 69,64 % 0,66  
Altın Ons 3.336,12 3.336,47 % 0,66