TCMB "Bankalar ve finansman şirketlerinin Bankamız nezdindeki bloke zorunlu karşılık ve iki gün ihbarlı döviz mevduat hesaplarında tutmakta oldukları Euro cinsi döviz hesapları için günlük bakiye üzerinden aylık tahsil edilmek üzere yıllık binde 2 komisyon alınmasına karar verilmiştir" açıklamasında bulundu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalar ve finansman şirketlerinin Banka nezdindeki bloke zorunlu karşılık ve iki gün ihbarlı döviz mevduat hesaplarında tutmakta oldukları avro cinsi döviz hesapları komisyon alınacağını duyurdu.
TCMB'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 5 Haziran 2014 tarihinde ilan ettiği negatif faiz uygulamasının uzun bir süre daha devam edeceği yönündeki beklentiler çerçevesinde; bankalar ve finansman şirketlerinin Banka nezdindeki bloke zorunlu karşılık ve iki gün ihbarlı döviz mevduat hesaplarında tutmakta oldukları avro cinsi döviz hesapları için günlük bakiye üzerinden aylık tahsil edilmek üzere yıllık binde 2 komisyon alınmasına karar verildiğini bildirdi.
Açıklamada, söz konusu uygulamanın 1 Şubat 2015 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.