Kashkari: Fed faizleri çok agresif bir şekilde artırıyor
05.09.2018 09:23Son güncelleme : 05.09.2018 12:54
Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD Merkez Bankası`nın faizleri çok agresif bir şekilde artırdığı görüşünde.
Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Marketplace adlı radyo programına Salı akşamı verdiği röportajda, ABD büyümesine yönelik tehditlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yaptığı değerlendirmede, "Türkiye gibi gelişen piyasalarda oldukça yüksek seyreden belirsizlik, potansiyel olarak güveni sarsabilir ve bu da küresel çapta yayılarak ABD'ye sıçrayabilir" ve "Ticaret savaşı da ABD ekonomisini tehdit edebilir. Bir yandan, ABD Merkez Bankası (Fed), ekonominin tahammül edemeyeceği bir noktada faiz artırabilir" ifadelerini kullanan Kashkari, Fed'in faizleri çok agresif bir şekilde artırdığı görüşünde.
Minneapolis Fed Başkanı, Fed'in faiz artışlarına ilişkin, "Faiz artışlarını sürdürebiliriz ve ekonomi bunu kaldıramayabilir. Böylece, ABD ekonomisini resesyona sokmuş oluruz" yorumunu yaptı.
Kashkari, bunun yanı sıra, ekonomide aşırı ısınmaya dair işaretler görülmeye başlandığı noktada faiz artırılabileceğini dile getirdi.