Kırmızı et üretimi arttı

12.11.2015 10:36

Son güncelleme : 12.11.2015 11:55

Türkiye`nin toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı`nın gerçekleştiği bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 45,2 artarak 380 bin 162 ton oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği üçüncü çeyrekte 380 bin 162 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 45,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87,7 arttı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 342 bin 190 tonunu sığır eti, 27 bin 499 tonunu koyun eti, 10 bin 449 tonunu keçi eti, 24 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,1, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 95,1 artış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 11,5, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,1 arttı.




18:0510.189
Değişim :  1,08% |  108,67
Açılış :  10.104  
Önceki Kapanış :  10.080  
En Düşük
10.104
En Yüksek
10.307
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
POLTK 6.797,50 108.633.110 % 9,99  
BAGFS 28,44 203.000.900 % 9,98  
BANVT 206,00 222.287.354 % 9,98  
VANGD 49,64 55.068.406 % 9,97  
DAGHL 113,60 103.555.377 % 9,97  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 39,8500 39,8966 % 0,30  
Euro 47,0593 47,1087 % 0,03  
Sterlin 54,1756 54,4471 % 0,10  
Frank 50,1555 50,4069 % 0,09  
Riyal 10,5836 10,6366 % 0,00  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 36,38 36,43 % 0,66  
Platin 1.409,53 1.414,27 % 0,66  
Paladyum 1.149,85 1.157,28 % 0,66  
Brent Pet. 68,89 68,89 % 0,66  
Altın Ons 3.344,45 3.344,87 % 0,66