Kırmızı et üretimi arttı

12.11.2015 10:36

Son güncelleme : 12.11.2015 11:55

Türkiye`nin toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı`nın gerçekleştiği bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 45,2 artarak 380 bin 162 ton oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği üçüncü çeyrekte 380 bin 162 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 45,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87,7 arttı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 342 bin 190 tonunu sığır eti, 27 bin 499 tonunu koyun eti, 10 bin 449 tonunu keçi eti, 24 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,1, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 95,1 artış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 11,5, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,1 arttı.




18:052.444
Değişim :  1,60% |  38,41
Açılış :  2.409  
Önceki Kapanış :  2.405  
En Yüksek
2.453
En Düşük
2.400
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
ISSEN 28,16 60.751.758 % 10,00  
KOZAL 187,00 1.359.912.475 % 10,00  
GESAN 46,22 282.120.104 % 10,00  
ECZYT 62,85 116.523.093 % 9,97  
ULUUN 22,74 66.036.559 % 9,96  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 16,7355 16,7707 % 0,10  
Euro 17,4831 17,5183 % 0,23  
Sterlin 20,2449 20,3464 % 0,19  
Frank 17,4126 17,5175 % 0,13  
Riyal 4,4549 4,4773 % 0,08  
18:05 Alış Satış %  
Altın Ons 1.810 1.810 -1,75  
Altın Gr. 974 974 -1,75  
Cumhuriyet 6.518 6.616 45,00  
Tam 6.490 6.634 44,00  
Yarım 3.177 3.244 22,00  
Çeyrek 1.591 1.621 10,00  
Gümüş.Ons 19,84 19,87 -0,03  
Gümüş Gr. 10,69 10,70 -0,02  
B. Petrol 111 111 -0,01