21.04.2024 09:58:42 Türkiye`deki o banka adını değiştirdi - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

Türkiye`deki o banka adını değiştirdi

06.03.2018 14:00

Son güncelleme : 07.03.2018 09:54

Türkiye’de 26 yıldır faaliyet gösteren eski adıyla ABank, The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki haline gelmesinin ardından kurumsal kimliği de yenileyerek artık Alternatif Bank olarak yoluna devam edecek.



AA

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, ABank’ın yoluna  Alternatif Bank olarak devam edeceğini belirterek, “Sektörün üzerinde büyüme  performansımız ile önümüzdeki 5 yıl bizi iyi bir noktaya götürecek, buna  inancımız tam. Bunun için kolları sıvadık.” dedi.

Türkiye’de 26 yıldır faaliyet gösteren eski adıyla ABank, 2016 yılı  sonunda Katar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki önemli finans kurumlarından  biri olan The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki haline geldi. Bu süreçte  kurumsal kimliği de yenilenen banka, artık Alternatif Bank olarak yoluna devam  edecek.

Bankanın yenilenme ve geleceğe yönelik stratejilerine ilişkin  düzenlenen basın toplantısında konuşan Alternatif Bank Genel Müdürü Gür, bankanın  2018 yılını önemli bir gelişme ile karşıladığını belirterek, 3 yıllık verimli bir  ortaklığın ardından Katar’ın ilk özel bankası The Commercial Bank’ın güçlü  sermaye yapısı ve uluslararası saygınlığı ile kendi bankalarının 26 yıllık  birikimiyle birleştirerek yeni bir dönüşüm projesinin ilk meyvesini bugün  aldıklarını kaydetti.

Gür, “Biz bundan sonra yolumuza Alternatif Bank olarak devam  edeceğiz.” diyerek, tüm şubelerde tabelaları değiştirdiklerini söyledi.

2017 yılında başarılı bir yıl geçirdiklerini anlatan Gür, şunları  aktardı:

"Bankamızın finansal sonuçlarına bakarsak 2017 faaliyet döneminde  konsolide verilerimize göre aktif büyüklüğümüzü bir önceki seneye göre yüzde 18,2  artırarak 20,8 milyar liraya ulaştık. Öz kaynaklarımız artmaya devam ediyor.  Geçen yıl öz kaynaklarda yüzde 33’lük artış sağladık. 1,7 milyar liralık öz  kaynak büyüktüğüne ulaştık.

2017’de bilançomuzu geliştirmemimizin yanı sıra temel faaliyetimiz ve  amacımız olan müşterilerimizin büyümesine destek verecek fonlama tarafında ciddi  anlamda bir hareket oldu. 14,6 milyar lira toplam kredi büyüklüğüne ulaştık. Bu  reel ekonomiye vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi. Bunu yaparken fonlama  kaynağında mevduatı ön planda tuttuk, yüzde 28’e yakın büyüme ile 11,2 milyar  lira mevduat büyüklüğüne ulaştık. Toplam pasifler içinde mevduatın payı yaklaşık  yüzde 54.”

Gür, sürdürülebilir büyüme hedeflerine nasıl devam edeceklerinin  önemine işaret ederek, “Bunun için sermaye artışı kritik çünkü reel ekonomiyi  desteklerken sadece mevduat ve diğer fonlama kaynakları değil, asıl öz sermayenin  gücünü göstermek lazım. Bu konuda The Commercial Bank’ın desteğini hissettik ve  210 milyon liralık sermaye artışı gerçekleşti. Bu tabii güvenin kanıtı.” diye  konuştu.

İnsana yatırım konusunu çok önemsediklerini belirten Gür, kaliteli  hizmet ve müşteri memnuniyetinin bankanın öncelikleri arasında yer aldığını  kaydetti.

Kusursuz hizmet ve müşteri memnuniyeti prensibi kapsamında danışman  şube konseptini geliştirdiklerini ifade eden Gür, şu ana kadar 13 şubelerinin  danışman şube konseptine geçişini tamamladığını, kısa süre içerisinde 53  şubelerinin tamamının danışman şube konseptine geçirmiş olacaklarını dile  getirdi.

Gür, üniversitelerle olan desteğe ve iş birlikteliklerini  önemsediklerini aktararak, Özyeğin Üniversitesi ile personelin geliştirilmesi  anlamında çok boyutlu bir iş birliğinin yapıldığını, bunların çeşitinin  artıracaklarını kaydetti.

Müşterilere kategorik olarak bakmadıklarını belirten Gür, “Esasında  bir hayali var mı? Bunun için efor sarfediyor mu? Üretime, istihdama katkı için  yola çıkmış mı? Biz bu müşterinin yanındayız. Ürünlerimizi geliştirerek gereken  desteği vereceğiz.” dedi.

"ALTERNATİF BANK REEL SEKTÖRE SAMİMİ DESTEK İÇİN KOLLARI SIVADI”

 Bir gazetecinin, ABank’ın Alternatif Bank’a dönüşümüne ilişkin soru  üzerine Gür, bir değişimin öncüsü olduklarını belirterek, “ABank çok kafa  karıştırıyordu, bunu biz de biliyoruz. Farklı markalarla iç içe geçiyordu. Kendi  kimliğimizi doğru ifade etmeye ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla önemli bir  değişiklikle hem yönetim hem de yönetim kurulu iş yapış tarzımız, Alternatif Bank  markasıyla reel sektöre samimi destek için kolları sıvadı. Müşterilerimiz bizi  daha çok görecek.” yanıtını verdi.

Gür, Türkiye ile Katar’ın ilişkilerine değinerek, karşılıklı ticaretin  gelişmesine Alternatif Bank olarak katkı sağlayacaklarını ve köprü görevi  göreceğini dile getirdi.

Bankanın büyüme hedeflerine ilişkin sorusu üzerine Gür, yoğun  çalışmalar sonucu oluşturdukları bir iş planlarının bulunduğunu belirterek,  şunları kaydetti:

"Günün sonunda büyüyeceğiz. Büyümenin arkasındaki en büyük şey Türk  ekonomisine ve reel sektöre destek vermek. Katar ile olan iş birliğini belli bir  noktaya getireceğiz. Bunun için ciddi imkanlarımız var. Bulunduğumuz yer çok daha  iyi bir seviyede olacak. 53 şubemiz var, bu şubeler Türkiye’deki toplam ticaretin  neredeyse yüzde 90’ının olduğu hinterlandlarda ama gidecek çok yerimiz var.  İçeriyi yeni müşterilerle doldurmaya büyümeye ihtiyacımız var. Sektörün üzerinde  büyüme performansı ile önümüzdeki 5 yıl bizi iyi bir noktaya götürecek, buna  inancımız tam. Bunun için kolları sıvadık.”

Gür, iki ülkenin de geleceğe dönük önemli planlarının bulunduğunu  anlatarak, “Türkiye’nin 2018 yılında yatırım programına bakın, 3 bin 200 projeye,  yaklaşık 83 milyar lira yatırım yapılacak. Eminim ki Katar’ın da yatırımları var.  Burada önemli olan o potansiyeli doğru noktada bir araya getireceğiz? Ticaretin  kendisi… Köprü görevi göreceğiz.” dedi.

Bankanın felsefesinin ne olacağına ve İslami bankacılıkta faaliyet  gösterip göstermeyeceklerine yönelik soru üzerine Gür, şunları anlattı:

"İslami bankacılık konusunda Joseph bana böyle bir şey söylemedi,  böyle bir şey yok tabii ki. Ama şu var, bulunduğunuz pazarın gereği neyse iyi bir  bankaysanız müşterinin ihtiyacı duyduğu ürünü proaktif şekilde geliştirip  koyarsınız. Dolayısıyla biz diyoruz ki Türkiye büyüyor, iyi bir hikayesi var.  Büyüyen ekonominin içindeki destek verilmesi gereken basiretli taciri biz  bulacağız, beraber yola çıkacağız ve devam edeceğiz. Türk bankacılık sektörünün  fonlama kaynağının ağırlığı mevduat. Tabii ki mevduata biz de ihtiyaç duyuyoruz.  Sendikasyonlar, farklı borçlanma gereçlerini konuşacağız. Bizim herhangi bir  şekilde kurumsal veya ticari bankacılık yapacağız’ gibi bir felsefemiz yok. Bize  ihtiyaç duyulan her noktada bizim kapımız açık. Biz müşteriye donanımlı  gideceğiz. İyi bir ekip, alt yapı ve süreç ile gideceğiz ve fark yaratmaya  çalışacağız.”

"TÜRKİYE VE KATAR EKONOMİSİNİ İKİ ÜLKENİN YARARINA OLACAK ŞEKİLDE  DESTEKLEYECEĞİZ"

 The Commercial Bank Grup Üst Yöneticisi (CEO) ve Alternatif Bank  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Joseph Abraham ise kendileri için Türkiye’nin önemli  bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye ile Katar arasında güzel bir ilişkinin  bulunduğunu, bu ilişkinin Katar’a uygulanan ablukadan sonra daha da geliştiğini  kaydetti.

2017’de Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracatın 2016’ya göre yüzde 46  arttığını ifade eden Abraham, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye’den Katar’a ihraç edilen süt ürünlerinde ciddi bir artış var.  Arkadaşlarım artık diyor ki 'Bizim çocuklar Türk sütü içiyor'. Dolayısıyla Türk  şirketleri ve iş dünyası için Katar önemli bir alan. Tarım ve lojistik gibi  alanlarda Türkiye, Katar’da önemli gelişmeler elde ediyor. Katar da Türkiye’ye  yatırım yapmaya devam edecek. Commercial Bank ile Alternatif Bank birlikte  Türkiye ve Katar ekonomisini iki ülkenin yararına olacak şekilde  destekleyecektir. Alternatif Bank’a yaptığımız yaklaşık 1 milyar dolarlık  yatırım, Katar özel sektörü tarafından şu ana kadar Türkiye’de yapılan en yüksek  tutardaki yatırımdır. Planlanmış 300 milyon dolarlık bir sermaye artışımız var.  Alternatif Bank ile büyümemizi devam ettireceğiz. Hem sanayinin hem de ticaretin  bu şekilde gelişmesini sağlayacağız. The Commercial Bank’ta kurumsal yönetişim ve  profesyonellik konusunda ciddi adımlar atılıyor.”

Abraham, 4 hilalden oluşan yeni logoyu ve markayı çok beğendiklerini  anlatarak, “The Commercial Bank’ın logosunda hilal var, Türk Bayrağı içinde de  hilal var. Çok önemli bir sembol. Alternatif Bank için yeni bir çağ başlıyor.”  dedi.

"BİZ ORGANİK BÜYÜMEYE ODAKLANIYORUZ”

 Bir gazetecinin, ABank’ın Alternatif Bank’a dönüşümüne ilişkin sorusu  üzerine Abraham, son derece mantıklı bir dönemde marka adının değiştiğini  söyledi.

Sermaye ve satın almalara ilişkin soru üzerine ise Abraham, “Sermaye  ile noktalara değinecek olursak, biz 300 milyon dolarlık bir ek sermaye koyuyor  olacağız, Alternatif Bank’ın büyüme planlarını desteklemek açısından. Alternatif  Bank önemli bir büyüklüğe ulaşacak. Satın alma açısından bakacak olursak, biz  organik büyümeye odaklanıyoruz. Satın almalar bizim büyüme stratejimizin içine  girmiyor. İlk odak noktamız organik olarak bu işi büyütmek.”

Abraham, iki ülke arasındaki ticarette iş birliklerinin özel sektör  düzeyinde olacağını, hükümetler arası ilişkilerden ortaya fırsatlar çıkarsa  bunları değerlendireceklerini söyledi.

"KATAR’DAN TÜRKİYE’YE SANAYİ, TARIM VE EMLAK YATIRIMLARI  BEKLENEBİLİR”

Türkiye’nin cari açık sorununun yatırımlarını etkileyip  etkilemeyeceğine yönelik soru üzerine Abraham, Türkiye’nin önemli bir ekonomi  olduğunu aktararak, şunları dile getirdi:

"Bunlar büyüme aşamasından geçen her ekonominin doğal bir parçasıdır.  Bizim uzun vadede felsefemizi etkilemeyecektir. Ne ekonomideki durum ne de döviz  kurları için böyle düşünmüyoruz. İniş çıkış olacak ekonomi bu şekilde  büyüyecektir. En önemli konu deneyimli ve yetkin bankacılarla çalışmaktır. Zaten  iyi bir öz kaynak sermayesi Türkiye’de var. İyi bir şekilde yönetince  atlatırsınız.

Türkiye’nin çok güçlü ve olumlu bir büyüme gösterdiğine inandığımız  için 300 milyon dolarlık ek yatırım yapıyoruz. Katar gıda güvenliğini sağlamaya  çalışıyor. Türkiye bu açıdan pek çok imkana sahip. Tarım, gıda işleme, lojistik  açısından iyi bir pozisyonu var. Turizm açısından da aynı şey söz konusu, Katar  ve Körfez bölgesinden herkes Türkiye’ye turistik gezi yapıyor. Aynı şey emlak  sektörü için de geçerli. Katar’dan Türkiye’ye sanayi, tarım ve emlak yatırımları  beklenebilir.”





'
18:059.693
Değişim :  1,77% |  168,87
Açılış :  9.431  
Önceki Kapanış :  9.525  
En Düşük
9.421
En Yüksek
9.715
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
TTKOM 39,16 1.459.788.250 % 10,00  
MAGEN 19,58 356.147.014 % 10,00  
ISBTR 524.947,50 13.073.793 % 10,00  
TKFEN 44,94 644.409.466 % 9,99  
SILVR 22,68 111.500.027 % 9,99  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,4915 32,5004 % 0,08  
Euro 34,5977 34,6901 % -0,12  
Sterlin 40,0387 40,2394 % -0,46  
Frank 35,5546 35,7328 % 0,28  
Riyal 8,6287 8,6720 % 0,06  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,65 28,71 % 0,66  
Platin 934,17 937,32 % 0,66  
Paladyum 1.030,19 1.034,38 % 0,66  
Brent Pet. 87,24 87,24 % 0,66  
Altın Ons 2.391,52 2.392,09 % 0,66