Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





17:5911.007
Değişim :  0,81% |  88,86
Açılış :  10.924  
Önceki Kapanış :  10.919  
En Düşük
10.909
En Yüksek
11.016
BIST En Aktif Hisseler17:59
TATEN 15,86 121.990.090 % 9,99  
ALKLC 136,50 1.058.443.972 % 9,99  
TEKTU 13,56 211.322.882 % 9,98  
COSMO 184,40 30.928.466 % 9,96  
TCKRC 55,75 594.784.103 % 9,96  
17:59 Alış Satış %  
Dolar 42,5228 42,5354 % 0,08  
Euro 49,5529 49,5729 % -0,04  
Sterlin 56,3604 56,6429 % 0,41  
Frank 52,5692 52,8327 % 0,90  
Riyal 11,2660 11,3224 % 1,83  
17:59 Alış Satış %  
Gümüş ONS 58,36 58,40 % 0,66  
Platin 1.646,92 1.651,11 % 0,66  
Paladyum 1.459,54 1.464,60 % 0,66  
Brent Pet. 63,77 63,77 % 0,66  
Altın Ons 4.201,85 4.202,48 % 0,66