Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:0511.183
Değişim :  1,66% |  182,70
Açılış :  11.034  
Önceki Kapanış :  11.000  
En Düşük
11.000
En Yüksek
11.195
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
PATEK 34,98 1.189.687.239 % 10,00  
IEYHO 17,71 1.023.211.907 % 10,00  
BIGCH 55,00 149.482.011 % 10,00  
DARDL 2,86 237.744.383 % 10,00  
BRKVY 90,20 156.379.022 % 10,00  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 41,2891 41,3265 % 0,22  
Euro 49,0188 49,1192 % 0,26  
Sterlin 56,4058 56,6886 % 0,03  
Frank 52,5618 52,8252 % -0,03  
Riyal 11,0174 11,0727 % 0,01  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 42,56 42,60 % 0,66  
Platin 1.398,48 1.400,92 % 0,66  
Paladyum 1.177,28 1.188,81 % 0,66  
Brent Pet. 68,50 68,50 % 0,66  
Altın Ons 3.690,60 3.691,15 % 0,66