Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:0510.484
Değişim :  2,70% |  275,63
Açılış :  10.247  
Önceki Kapanış :  10.209  
En Düşük
10.109
En Yüksek
10.523
BIST En Aktif Hisseler18:05
FONET 3,00 637.309.282 % 523,00  
HDFGS 4,62 368.955.242 % 10,00  
INVEO 10,45 188.627.301 % 10,00  
INFO 4,07 448.063.745 % 10,00  
KZBGY 15,84 396.148.651 % 10,00  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 41,9246 41,9695 % 0,03  
Euro 48,8028 48,9765 % 0,18  
Sterlin 56,1791 56,4607 % 0,09  
Frank 52,8877 53,1528 % 1,52  
Riyal 11,1710 11,2270 % 0,97  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 52,26 52,34 % 0,66  
Platin 1.632,08 1.636,15 % 0,66  
Paladyum 1.501,26 1.508,19 % 0,66  
Brent Pet. 60,91 60,91 % 0,66  
Altın Ons 4.355,21 4.356,16 % 0,66