Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:1010.970
Değişim :  0,00% |  0,00
Açılış :  0  
Önceki Kapanış :  10.970  
En Düşük
0
En Yüksek
0
BIST En Aktif Hisseler18:10
CWENE 26,86 364.990.061 % 16,27  
ZOREN 3,63 447.977.683 % 0,00  
PARSN 96,80 29.833.627 % 0,00  
PENGD 8,86 33.342.056 % 0,00  
PETKM 17,60 1.282.142.606 % 0,00  
18:10 Alış Satış %  
Dolar 42,1033 42,1089 % 0,04  
Euro 48,5169 48,6093 % 0,45  
Sterlin 54,8882 55,1633 % -2,21  
Frank 51,9274 52,1877 % -0,33  
Riyal 11,2038 11,2599 % 1,26  
18:10 Alış Satış %  
Gümüş ONS 48,29 48,33 % 0,66  
Platin 1.559,68 1.564,65 % 0,66  
Paladyum 1.425,53 1.432,35 % 0,66  
Brent Pet. 63,77 63,77 % 0,66  
Altın Ons 3.987,68 3.988,22 % 0,66