Fon`un yatırım stratejisi temel olarak, Özellikle Anadolu`da tarım sektöründe faaliyet gösteren veya bu alanda söz sahibi olmaya aday firmalarla ortaklık kurulması ya da satın alma yöntemleriyle iş birlikleri sağlanması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, modern finansal yöntemler üretim süreçlerine entegre edilerek güçlü ve sürdürülebilir bir mali yapı oluşturulacaktır.
Tarımsal üretimde, iyi tarım uygulamaları ve sürdürülebilirlik esas alınarak, üretilen ürünlerin hedef pazarlara ulaştırılması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, Türkiye`nin belirli bölgelerindeki çiftçilerle iş birliği yapılarak tarımsal üretime destek sağlanacaktır.
Tarım üretim süreçlerinde ileri teknolojiye dayalı uygulamalara öncelik verilecek olup, sensör gözetleme sistemleri, SMS, SOS, LOT (Internet of Things) teknolojileri ve web tabanlı harita sistemleri kullanılarak, laboratuvar ortamında gerçekleştirilecek tarımsal üretim faaliyetlerinde maksimum verimlilik sağlanacaktır.
Ayrıca, seracılık ve topraksız tarım alanlarında yatırımlar öncelikli olacak ve bu alanlarda öncü bir konum elde edilmesi hedeflenecektir.Fonun yatırım stratejisi dahilinde ayrıca; halihazırda yenilikçi bir teknoloji girişim şirketi sayılmamakla beraber gelecekte inovatif yenilikçi bir teknoloji veya yeni iş modelleri alanında faaliyet gösterebilecek diğer girişim şirketleri ile ticari hayata dair yenilikçi hizmet ve ürün sağlayabileceği değerlendirilen diğer girişim şirketleri ile diğer kolektif yatırım araçlarına da yatırım yapılması da bulunmaktadır. Fon halka açık olmayan girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarına yatırım yapabilir veya payları borsada işlem görmeyen girişim şirketlerine borç ve sermaye finansmanı karması olarak yapılandırılmış finansman niteliğinde finansman sağlayabilir. Yatırımlardan kaynaklanan riskin yatırıma yönlendirilen anapara miktarı ile sınırlı olması kaydıyla sadece Tebliğde tanımlanan girişim şirketlerine sermaye yatırımı yapmak üzere yurtdışında kolektif yatırım amacıyla kurulan kuruluşlara doğrudan yatırım yapabilir.