15.04.2024 04:39:06 Liderlerin Cumhuriyet Bayramı mesajları! - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

Liderlerin Cumhuriyet Bayramı mesajları!

29.10.2016 07:43

Son güncelleme : 29.10.2016 16:15

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle liderler, bakanlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve şirketler bayram mesajı yayınladı.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle liderler, bakanlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve şirketler bayram mesajı yayınladı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 81 ilde ve dış temsilciliklerde okunacak olan mesajda, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıldönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk.

Cumhuriyetimizi, 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, milletin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit ettiğine dikkati çeken Erdoğan, “Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın ve dostlarımızın da, milletimizin 15 Temmuz'da yazdığı destandan gurur duyduklarına inanıyorum. Hem bir darbe girişimi, hem bir terör saldırısı, hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badireyi atlatmamızın ardından, Cumhuriyetimizin 93'üncü yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Şundan tüm vatandaşlarımız, tüm dostlarımız emin olsunlar: Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Ülkemiz, insan onurunu korumayı esas alan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, vatandaşlarımızın bütün haklarını vatandaşlık hukuku esasında güvenceye alan, kuvvetler ayrılığı prensibini koruyan, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir yeni anayasa ile yoluna devam edecektir” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj, şöyle: “Bugün ülkemizin her köşesinde, Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, kazandığı büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır. Milletimiz bu kararıyla hakimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan etmiş ve Cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmiştir. Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Yeni bir anayasa yapmak için milli iradenin tezahür ettiği böyle bir dönemde, coşkuyla kutladığımız bu Cumhuriyet Bayramı’na milletimiz ayrı bir önem atfetmektedir. Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa, hem aziz milletimizi birbirine daha çok kenetleyecek, hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz kılacaktır.

Ülkemiz, insan onurunu korumayı esas alan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, vatandaşlarımızın bütün haklarını vatandaşlık hukuku esasında güvenceye alan, kuvvetler ayrılığı prensibini koruyan, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir yeni anayasa ile yoluna devam edecektir. Bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde 21’inci yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbimle inanıyorum. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa edecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 93. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün vatandaşlarımın bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Uniter devleti ve parlamenter sistemi korumak, ülkemizin bekasını korumak demektir. Çok partili sistemle, özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemle Türkiye bir ve bütün olarak yeni çağda hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj, şöyle: “Binbir emek ve fedakârlıkla kazandığımız, halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 93’üncü yılı kutlu olsun. Cumhuriyet vatandaşlık ortak paydasında herkesin eşit haklara sahip olduğu rejim demektir. Cumhuriyet sayesinde bu ülkede kimse doğumu veya soyu nedeniyle bir diğerinden üstün değildir. Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Halkımız büyük güçlüklerle eline aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek adamlar değil 79 milyon vatandaşımız yönetir. Cumhuriyet demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu ülkenin bütün vatandaşları liyakat esasıyla her makama gelebilir. Hiç kimse dini, mezhebi, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz. Hukuk dışında hareket eden herkes de bunun hesabını gene hukuk önünde verir. Bu ilkelerden sapılmasının bedeli büyük olur. 15 Temmuz bu bedellerin güncel bir örneğidir. Hukuk devleti ilkelerine sırtını dönerek, devlet yönetiminde liyakati değil partizanlığı esas alan anlayış Cumhuriyetimize, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelen bir saldırının temelini atmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever üyeleriyle güvenlik güçlerimizin kahramanlığı, Gazi Meclis’imizin şanına yakışır tutumu ve halkımızın direnme hakkını kullanmasıyla bu saldırı başarısız oldu. Bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamanın yolu Cumhuriyet ilkelerini tavizsiz uygulamaktır.

Cumhuriyet, birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır. 150 yıllık tarihe sahip, Osmanlının en zor günlerinde pusula, Kurtuluş Savaşı’nda rehber olan parlamenter sistemimiz Cumhuriyet ile ülkemizi inşa etti, sınırlarımızı korudu, her türlü saldırıyı yok etti. Uniter devleti ve parlamenter sistemi korumak, ülkemizin bekasını korumak demektir. Çok partili sistemle, özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemle Türkiye bir ve bütün olarak yeni çağda hak ettiği yere ulaşacaktır. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet,  kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakârlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yılı geride bıraktığını belirterek, “Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış, milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir. Türk milleti destansı İstiklal Savaşı'yla tarihin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan ayağa sallamış ve sarsmıştır. Türk'süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla verilmiştir. 29 Eklim 1923; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır” ifadelerini kullandı.

“Devlet millet uyumu her türlü operasyon ve saldırıyı engelleyerek yıkım ve yozlaşmayı durdurmuş, vatan topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmıştır” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Milletimiz, varlığını koruma ve kollama hususunda yüksek bir sorumluluk üstlenmiş ve bu sorumluluğun gereğini de muhteşem şekilde yerine getirmiştir. Mandacılar elbette aradıkları imkân ve fırsatları dün bulamamışlardır. Fakat teslimiyet ve acziyet içinde çırpınanlar, işbirlikçilik ve ihaneti tek seçenek gören zalim uşakları dün olduğu gibi bugün de devrede, işbaşındadır. Terör örgütleri Türk milletinden intikam almak için kuyruktadır. Milli birlik ve huzurumuzu havaya uçurma amacında olanlar düne nazaran faal ve yoğun gayret içindedir. Ancak Türk milleti muzaffer vasfından bir şey kaybetmediğinden bu şer cephesini tekrar bozgunla tanıştıracak, tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunacaktır. Hiçbir odak Türkiye Cumhuriyeti'nin imhasını göremeyecektir. Hiçbir düşman çevre milli birliğimizin ve bin yıllık kardeşlik mirasımızın kuruyup dağılmasına şahit olamayacaktır. Bu konuda Cumhuriyet'in anlam ve mesajları kuşkusuz güvencemiz ve ana dayanağımızdır. Nitekim milli mücadele yıllarında gösterilmiş yüksek mukavemetin aynısına tekrar ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Terörizmin yoğun saldırı dalgasını durdurmak, kurulan bayağı ve alçak tuzakları bozmak için yan yana ve sabırla saldırıları göğüslemek durumundayız. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.”

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüksek ahlaki değer ve niteliklerle yoluna devam edeceğini ve ebediyetin ufuk çizgisine uzanacağını belirterek, “Bu itibarla Cumhuriyet'in ilanına giden zorlu ve çileli kurtuluş süreci herkes için rehber olmalı, gerekirse aranılan cesaret ve atılganlık Türk tarihinin raflarından indirilmelidir. Türk milleti 29 Ekim 1923'de Cumhuriyeti ilan ederek hükmünü vermiş, sözünü söylemiş, tartışma ve anlaşmazlıkların perdesini açılmamak üzere kapatmıştır. Ve Cumhuriyet'ten dönüş yoktur. Emanete sahip çıkacak, hükümranlık haklarına ve tarihsel hukukuna gölge düşürmeyecek olan da büyük Türk milletidir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini hürmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum” dedi.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyetin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Zeybekci yayımladığı mesajda, zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen milletin bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermediğini, bu doğrultuda inanç ve kararlılıkla İstiklal Mücadelesinin zaferle neticelendirildiğini ifade etti.

Bakan Zeybekci, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyetin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Türk milletinin dünyaya örnek bir millet olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu aziz milletin tarihi hep mücadeleler ve zaferlerle doludur. 15 Temmuz 2016 tarihi de milletimizin istiklal ve istikbal destanlarının en sonuncusudur. Milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları, bağımsızlık ve istiklalimize vurulmak istenen zincirleri, istikrar ve ekonomimizi sekteye uğratma girişimini görmüş ve bu hainlere büyük bir ders vermiştir. Tankların, bombaların, silahların, cumhurun gücü karşısında etkisiz kaldığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gururla ifade etmek isterim.

Yeni Türkiye'nin gelişen demokrasisiyle, eğitim düzeyiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline geleceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ, "2023 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birilerine inat Cumhuriyet'imizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Tüfenkci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın mutluluğunun milletçe yaşandığını belirten Tüfenkci, Kurtuluş Savaşı'nda milletin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihin en önemli dönüm noktası olduğunu aktardı.

"29 Ekim, yeniden doğuşun ve mucizenin yıl dönümüdür." ifadesini kullanan Tüfenkci, Cumhuriyetle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescillendiğini, milletin yönetimde söz sahibi olduğunu, demokratik değerlerin her alana yansıdığını vurguladı.

Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, demokratik kazanımlarımızın korunması ve millet iradesinin yönetimin her alanına yansıması için gayret gösteriyoruz. Türkiye, ilk kez millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına sahiptir ve milletin iradesini her şeyin üzerinde tutan bir hükümetle yönetilmektedir. Hükümetlerimiz döneminde millet devletiyle kucaklaşmış, bütünleşmiştir. Son 14 yıldaki temel düsturumuz şudur ki istikameti çizecek tek kuvvet millettir. Söz de karar da millete aittir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de hüsrana uğramışlardır. 93 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde devletimizi ve cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için hep birlikte mücadele ediyoruz."

Geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin birlik ve kardeşliğini hedef almaya çalışanların, Türkiye’nin istikrarına, ilerlemesine engel olmak isteyenlerin karşılarında millet iradesini bulduklarına işaret eden Tüfenkci, 15 Temmuz'da tanklara ve mermilere karşı duran milletin cesareti ve dirayetiyle vatan hainleri önünde duvar örülerek yeni bir başarı hikayesine imza atıldığını bildirdi.

Türkiye'de terör örgütlerine, ihanet şebekelerine yer olmadığına dikkati çeken Tüfenkci, hiçbir kuvvetin kendilerini yollarından döndüremeyeceğini vurguladı.

Bakan Tüfenkci, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikametinin hep daha ileriye çevrildiğini, demokrasinin geliştirildiğini, hak ve özgürlüklerin genişletildiğini ve hukuk düzeninin güçlendirildiğini aktararak şunları kaydetti:

"2023 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birilerine inat Cumhuriyet'imizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz. Ülkemizi, dünyanın en güçlü, en saygın ülkeleri arasına yükselteceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ, "Hem darbe girişimi, hem ülkemizde yaşanan bölücü terör saldırıları, hem de sınırımızdaki gelişmeleri de göz önüne aldığımızda, 93 yıllık Cumhuriyetimizin yıl dönümünde, millet olarak ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik tablosu, ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan şer odaklarına karşı vereceğimiz en güzel mesajdır" ifadesini kullandı.

Özlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin istiklali için verdiği mücadele ile kahramanlık destanlarının yazıldığı Kurtuluş Savaşı sonrası ilan edilen Cumhuriyetin 93'üncü kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlattı.

Tarih boyu bağımsızlık ve istiklalin timsali olmuş Türk milletinin 15 Temmuz'da da buna kastetmek isteyen hainlere en güzel cevabı vererek, ülkesine bağımsızlığına ve demokrasiye sahip çıktığına işaret eden Özlü, şunları kaydetti:

"Hem darbe girişimi, hem ülkemizde yaşanan bölücü terör saldırıları, hem de sınırımızdaki gelişmeleri de göz önüne aldığımızda 93 yıllık Cumhuriyetimizin yıl dönümünde, millet olarak ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik tablosu, ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan şer odaklarına karşı vereceğimiz en güzel mesajdır. Bölgesinin yeniden parlayan yıldızı haline gelen Türkiye Cumhuriyeti devleti dosta güven düşmana korku veren beraberlik ruhu, politik ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline de gelmektedir.

Gelişen sanayisiyle, bilimsel ve teknoloji alanındaki yatırımları ve 2023 hedefleri ile büyük Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, bu duygu ve inançla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum."

KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağını belirterek, bunun en son göstergesinin 15 Temmuz olduğunu, milletin adeta destan yazarak kendi istiklaline ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıktığını bildirdi.

Elvan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet Bayramı'nın gururla, sevinçle idrak edildiğini belirtti.

"Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz diyerek Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkma görevini milletimize veren Büyük Atatürk’ün bu emaneti dünya durdukça yaşayacak, devletimiz ebet müddet bu topraklarda milletimize hizmet edecektir." ifadelerini kullanan Elvan, içte ve dışta devletin, milletin, vatanın birliğine, bütünlüğüne, bekasına kast etmeye kalkanlara hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Elvan, "Herkes bilsin ki bu topraklar milletimizin vatan yaptığı topraklardır, Cumhuriyet milletimizin kurduğu cumhuriyettir, bu vatana ve bu devlete en zor zamanında sahip çıkan Türk milleti 29 Ekim ruhunu kıyamete kadar yaşayacak ve yaşatacaktır. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, 15 Temmuz şehitlerimizi, İstiklal Harbi'ni kazanarak Cumhuriyet'imizi kuran kadroları, şehitlerimizi, gazilerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (TÜSİAD), temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetin teminatının, toplumun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneği olduğunu bildirdi.

TÜSİAD'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet ile birlikte kazanılan değerlerin geleceğin, bağımsızlığın ve özgür düşüncenin temel taşları olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Topluma çağdaş uygarlık hedefini gösteren ve bu hedefe yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini hazırlayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını Cumhuriyetimizin 93'üncü yılında bir kez daha minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek hiç ayrılmadığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ana hedefinin, ancak çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebileceği hiç unutulmamalıdır. Temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimizin teminatı, toplumumuzun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneğidir. Bu gelenek, Türkiye’yi tarih boyunca karşısına çıkan siyasal ve ekonomik belirsizliklerde bir arada tutan en önemli güç olmuştur. 93'üncü yılında Cumhuriyetin ülkemize kazandırdığı değerler bugün dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu istikrarsızlıkları, savaşları ve terör olaylarını bertaraf etmekte rehberimiz olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarını daha ileriye taşıyacak olan, daha güçlü demokrasi, daha sağlam bir hukuk devleti anlayışı ve daha yüksek bir kalkınma hızıdır. Bu çerçevede Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmek ve hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayeti tesis etmek büyük önem taşımaktadır. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak reformları ivedilikle hayata geçirmek, ülkemizin refah düzeyini artırmanın yanı sıra siyasal ve toplumsal sorunları yapıcı diyalog ve toplumsal uzlaşma anlayışıyla çözmek ülke olarak yakın geleceğimizin en önemli konularındandır. Yeni nesillere nitelikli eğitim sunan, evrensel demokratik değerleri, yenilikçi, analitik ve eleştirel düşünebilme yetisini kazandıran bir eğitim sistemi, kadınlarımızın siyasal ve ekonomik yaşantıya yüksek düzeyde katılımı ve bölgesel kalkınmışlık farklarının azaltılması bu süreçte odaklanacağımız adımlar olmalıdır."

Açıklamada, TÜSİAD'ın her dönemde olduğu gibi, Cumhuriyeti güçlendirecek bu adımların atılması konusunda öncü ve destekleyici bir rol üstlenmeye devam edeceği de belirtildi.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Olpak, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü yıl dönümünü gururla karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"93 yıllık bu tarih, aziz milletimizin en zor zamanlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren ve geleceğimiz için umut aşılayan örneklerle doludur. Son dönemde yaşanan olaylar da milletin iradesine dayanmayan her girişimin hüsrana uğramaya mahkum olduğunu göstermiştir. Bu vesileyle istiklal kahramanlarımız başta olmak üzere vatanı için korkmadan mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığı ve en aziz eseri olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, cumhuriyetin Türk milletini medeniyet yarışında en ileri taşıyacak ortak değer olduğunu kaydetti.

Milletin iradesine duyulan saygının en büyük erdem olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet bağımsız olarak, birlik beraberlik içerisinde yaşayacağını, Türk iş dünyası olarak üzerlerine düşen ekonomik gelişmeyi sağlama görevini, yerine getirmeye söz verdiklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"29 Ekim 1923 yılında kurulan ve uğrunda atalarımızın canlarını feda ettiği Cumhuriyetimizin yeni yaşını, büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. En aziz eseridir. 15 Temmuz'da bu necip millete yöneltilen hain planları püskürten işte bu sarsılmaz bağlarımız ve gönüldaşlığımızdır. Bu düşüncelerle, Türk özel sektörü adına ülkemizin bu güzel ve anlamlı gününün sevincini gönülden paylaşıyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONU (TŞOF) BAŞKANI FEVZİ APAYDIN da 29 Ekim'in bağımsızlığı, hürriyeti ve milli egemenliği sahiplenen, büyük mücadele vererek Cumhuriyete sahip olan Türk halkının bayramı ve içinde nice kahramanlıklar barındıran büyük bir gün olduğunu belirtti.

Büyük mücadelelerle elde edilen kazanımların, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorunda olduğunun altını çizen Apaydın, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de ulaşacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'muasır medeniyet seviyesine' ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirilmesini hedeflemişti. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi Türk şoför camiası olarak şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

 

 

 

 





'
12:359.814
Değişim :  0,59% |  57,50
Açılış :  9.808  
Önceki Kapanış :  9.757  
En Düşük
9.747
En Yüksek
9.849
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler12:35
CASA 98,00 2.516.542 % 0,00  
BRMEN 6,05 698.382 % 0,00  
FONET 25,86 94.661.331 % 0,00  
ATSYH 45,00 427.843 % 0,00  
BRKO 4,99 2.278.355 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Dolar 32,4017 32,4106 % 0,17  
Euro 34,5203 34,5564 % 0,37  
Sterlin 40,3470 40,5493 % -0,02  
Frank 35,4539 35,6317 % 0,00  
Riyal 8,6409 8,6842 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,08 28,12 % 0,66  
Platin 968,95 970,11 % 0,66  
Paladyum 1.031,06 1.033,97 % 0,66  
Brent Pet. 89,96 89,96 % 0,66  
Altın Ons 2.353,84 2.354,32 % 0,66