Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:051.411
Değişim :  0,60% |  8,44
Açılış :  1.405  
Önceki Kapanış :  1.402  
En Yüksek
1.416
En Düşük
1.405
BIST En Aktif Hisseler18:05
DMSAS 7,81 101.787.008 % 10,00  
CASA 130,90 19.049.898 % 10,00  
SAMAT 6,49 28.970.610 % 10,00  
BAGFS 17,49 2.149.825 % 10,00  
DENGE 3,41 341.927 % 10,00  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 8,7013 8,7066 % 0,77  
Euro 10,3965 10,4053 % 0,92  
Sterlin 12,0895 12,1502 % 0,51  
Frank 9,4430 9,4999 % 0,77  
Riyal 2,3142 2,3258 % 0,75  
18:05 Alış Satış %  
Altın Ons 1.776 1.776 -2,95  
Altın Gr. 497 497 3,10  
Cumhuriyet 3.300 3.352 10,00  
Tam 3.286 3.371 11,35  
Yarım 1.588 1.631 5,48  
Çeyrek 797 815 2,74  
Gümüş.Ons 25,96 25,98 0,08  
Gümüş Gr. 7,27 7,28 0,08  
B. Petrol 75,55 75,55 0,36