Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





13:5510.150
Değişim :  -1,23% |  -126,05
Açılış :  10.138  
Önceki Kapanış :  10.276  
En Düşük
10.101
En Yüksek
10.183
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler13:53
RALYH 114,40 273.211.340 % 10,00  
CEMAS 11,23 287.186.352 % 9,99  
MMCAS 32,38 2.019.703 % 9,99  
DAGHL 151,00 119.967.212 % 9,98  
VSNMD 487,50 78.305.459 % 9,98  
13:53 Alış Satış %  
Dolar 39,9884 39,9894 % 0,32  
Euro 46,9458 46,9524 % -0,05  
Sterlin 54,2269 54,4987 % 0,37  
Frank 50,0095 50,2601 % 0,37  
Riyal 10,6333 10,6866 % 0,74  
13:53 Alış Satış %  
Gümüş ONS 36,21 36,25 % 0,66  
Platin 1.361,79 1.366,08 % 0,66  
Paladyum 1.114,86 1.120,71 % 0,66  
Brent Pet. 68,79 68,79 % 0,66  
Altın Ons 3.300,33 3.300,72 % 0,66