Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 15:14

Son güncelleme : 03.11.2014 15:14



Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.





18:05119.850
Değişim :  0,13% |  160,17
Açılış :  119.231  
Önceki Kapanış :  119.689  
En Yüksek
119.872
En Düşük
118.256
BIST En Aktif Hisseler
PINSU 3,39 52.010.681 % 19,79  
SAMAT 2,80 35.207.683 % 10,67  
BEYAZ 4,18 3.516.096 % 10,00  
PENGD 3,41 60.577.169 % 6,90  
ESCOM 2,57 5.123.539 % 6,20  
Alış Satış %  
Dolar 0,0000 0,0000 % 0,00  
Euro 0,0000 0,0000 % 0,00  
Sterlin 7,8027 7,8419 % 0,95  
Frank 6,1409 6,1779 % 0,81  
Riyal 1,5886 1,5965 % 0,33  
Alış Satış %  
Altın Ons 1.572 1.572 -5,26  
Altın Gr. 303 303 1,11  
Cumhuriyet 2.008 2.038 16,00  
Tam 1.999 2.049 17,17  
Yarım 966 991 8,31  
Çeyrek 485 496 4,15  
Gümüş.Ons 17,80 17,83 -0,06  
Gümüş Gr. 3,42 3,43 -0,01  
B. Petrol 58,45 58,45 0,27