15.04.2024 12:48:12 İş dünyası yasta! - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

İş dünyası yasta!

21.01.2016 14:36

Son güncelleme : 21.01.2016 18:26

İş dünyası, Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı...



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümü yasa boğarken, iş dünyasında derin üzüntü yarattı. İş dünyası liderleri arka arkaya yayınladıkları başsağlığı mesajlarında Mustafa Koç’un ailesine taziyelerini iletirken, mesajlarında Koç'un ülke ekonomisine yaptığı katkıya vurgu yaparak "Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti" dediler.

İşte o mesajlardan bazıları:

TÜSİAD

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik. TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu’nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD’ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir.

Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç’un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz.

Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK

İş dünyasının önde gelen kişilerinden olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Beyefendinin vefatı bizleri üzmüştür. Başkanlığını yaptığı Koç Holding ile büyük başarılara imza atan Mustafa Koç, yaptığı yatırım ve faaliyetlerle de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasında önemli bir yeri bulunan Mustafa Koç’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin, "Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük" ifadesini kullandı.Hisarcıklıoğlu, iş adamı Koç'un vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.Türk iş dünyasının çok değerli bir ismi kaybettiğini ve büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin en büyük yatırımlarına imza atan, en fazla istihdama vesile olan, ekonominin can damarı Koç Grubunun çok değerli Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında büyük saygı kazanmış ve çok büyük başarılara imza atmıştır. Örnek bir girişimci, örnek bir aile babası Koç’un yaşamı bütün girişimciler için örnek sayılabilecek gelişmelerle doludur. Çalışma hayatına kendi grubu içerisinde kademe kademe işleri öğrenerek, tepe yöneticiliğe kadar çıkan Mustafa Vehbi Koç, iş adamlığının yanı sıra eğitimiyle de insanlığıyla da örnek bir şahsiyettir. Onu genç sayılabilecek yaşta kaybetmek hepimizi derinden sarstı."

Hisarcıklıoğlu, Koç ailesine, bütün çalışanlarına ve Türk iş dünyasına başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.
 
SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir.  Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç’un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet; tüm Koç Ailesi’ne, Koç Topluluğu’na ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

DEMİRÖREN YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDOĞAN DEMİRÖREN:

16 yaşımdan beri tanıdığım bir komşumu kaybettim. Çok hüzünlüyüm.  Türkiye büyük bir iş adamını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Allah ailesine,  dostlarına sabır versin.

DOĞUŞ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI FERİT ŞAHENK:

Çok sevgili arkadaşım, kardeşim, Koç ailesinin değerli evladı, zaman zaman dertleştiğimiz, zaman zaman sevincimizi paylaştığımız, varlığından hep gurur duyduğum Mustafa Koç artık yok... Kederimiz sonsuz,  yeri hiç doldurulamayacak. Mustafa sen bizim, Türkiye'nin; Büyük Koç camiasının kalbinde her daim var olacaksın. Mekanın cennet olsun. Koç ailesinin, Koç camiasının acısını paylaşıyor,  sabırlar diliyorum. Allah Rahmet Eylesin.

ZORLU HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET NAZİF ZORLU: 

Zorlu, Mustafa Koç'un ölümüne ilişkin, Türkiye'nin çok iyi bir insanını, çok iyi  bir iş adamını kaybettiğini belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı üzerine iş,  sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim Koç hakkında bilgi almak üzere Amerikan  Hastanesi'ne geldi.

Zorlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok  iyi bir insanını, çok iyi bir iş adamını kaybettiğini belirterek, "Hepimizin başı  sağ olsun. Başka söylenecek bir şey  yok. Çok üzgünüz" dedi.

YILMAZ ULUSOY HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI YILMAZ ULUSOY: 

Çok üzgünüz, Mustafa beyi maalesef kaybettik. Hakka yürüdü, Allah rahmet  eylesin, mekanı cennet olsun, Allah taksiratını affetsin, bütün uğraşmalara  rağmen kurtulamadı. Çok üzgünüz, çok sevdiğimiz birini kaybettik

TÜGİAD BAŞKANI RAHMİ ÇUHACI

Türkiye Genç İşadamları Derneği ve şahsım adına, iş dünyasının ve toplumsal hayatın değerli ismi saygıdeğer Mustafa Koç’u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Koç Holding gibi bir emaneti teslim alarak uluslararası ölçekte Türkiye’nin gururu haline getiren Koç ailesinin üçüncü nesil başarılı işadamı Mustafa Koç’u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız. İşteki başarısının yanı sıra kazandıklarını Türkiye ile paylaşmayı hedefleyen Koç Grubunun sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Mustafa Koç, yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak istiyordu. Sadece Mustafa Koç’u değil onun ülkemize kazandırmak istediklerini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vesileyle Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, Koç Holding camiası, Türk iş dünyası ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İSTANBUL TİCARET ODASI BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR

Koç Ailesi'nin değerli mensubu Sayın Mustafa V. Koç, Türk sanayiinin öncü kuruluşlarından Koç Holding'in yöneticisi olarak Türkiye ve dünyada büyük başarılara imza attı. Vehbi Koç ve Rahmi M. Koç'tan sonra Koç Holding'de sürdürdüğü görevi boyunca attığı cesur adımlarla sadece Koç Holding'e değil, Türk sanayiine ve Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlamış, unutulmayacak bir iz bırakmıştır.  Çok verimli ve genç bir yaşta kaybettiğimiz Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet; Koç Ailesi'ne, Koç Holding camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum."

ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI NURETTİN ÖZDEBİR

Kökleri Ankara'da atılan ve bir dünya markası haline Koç Holding'in üçüncü kuşak temsilcisi Mustafa Koç'un vefatı Ankaralı sanayicileri derinden üzmüştür.  Türk sanayisinin temel taşı sayılan şirketlerin kuruluşunu gerçekleştirilen, binlerce istihdam yaratan Koç grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un genç yaşta ölümü yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakmıştır.  Mustafa Koç'un İşadamlığının yanısıra eğitime verdiği destek ve yaptığı hayırlar da hiç bir zaman unutulmayacaktır.  Kendisine Allah'tan rahmet, Ailesine ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN

Ülkemiz sanayisinin ve ticaret hayatının duayenlerinden Koç ailesinin kıymetli evlatları Mustafa Koç’u genç yaşta yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatının baharında ve en verimli çağında, bugün dahi ülkesinin tanıtımı için Davos’a gidecekken Hakk’a yürüyen Mustafa Koç’a  Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Koç camiasına sabırlar diliyorum

İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un çok erken yaşta vefatından derin üzüntü duydum.  Özel sektörümüzün en köklü kuruluşlarından Koç Holding’in yöneticisi olarak kendisinin Türk sanayisinin gelişimi için yaptığı katkıları her zaman özlemle ve minnetle anacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç ailesi olmak üzere iş dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

BMD BAŞKANI SAMİ KARİYO

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un beklenmedik vefat haberiyle şoke oldum.  Başta Türk sanayisi olmak üzere ülkemiz Mustafa Koç ile birlikte çok önemli bir değerini kaybetti. Erken yaşta aramızdan ayrılan merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, iş dünyamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

TGSD BAŞKANI ŞEREF FAYAT

Mustafa Koç, gerek iş adamı kimliği, gerekse özel hayatıyla örnek bir insandı.  Zamansız gelen vefat haberinden derin üzüntü duydum. Türkiye’nin en köklü holdinglerinden birinin yöneticisi olarak ülkemiz sanayisine yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, Koç ailesine ve iş dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

BUSİAD BAŞKANI GÜNAL BAYLAN
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç’un; Türk sanayine ve iş yaşamına tecrübesi ve vizyonuyla daha uzun yıllar hizmet verebileceği bir yaşta geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiş olmasından dolayı duyduğumuz üzüntü büyüktür. Ülke sanayisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Koç Ailesi’nin 3. kuşak temsilcileri arasında tepe yöneticisi konumunda bulunan merhum Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Koç Holding camiasına, Türk sanayisi ve iş alemine şahsım ve BUSİAD Ailesi adına baş sağlığı ve sabırlar dilerim.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI AYHAN GÜNER
Ülkemizin önemli yatırımlarında imzası bulunan Koç ailesinin iş dünyasındaki başarılı temsilcilerinden Mustafa Koç beyefendiyi kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendik. Hem iş yaşamına hem de ülkemize çok değerli katkılar sağlayan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi, Koç Holding camiası ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyoruz.





'
12:319.773
Değişim :  -0,41% |  -40,71
Açılış :  9.759  
Önceki Kapanış :  9.814  
En Düşük
9.683
En Yüksek
9.824
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler12:31
LUKSK 122,10 37.600.430 % 10,00  
FLAP 10,68 83.081.061 % 9,99  
GOLTS 534,00 468.634.608 % 9,99  
ENTRA 16,10 160.331.866 % 9,97  
AKENR 19,96 294.162.322 % 9,97  
12:31 Alış Satış %  
Dolar 32,4052 32,4145 % 0,18  
Euro 34,5673 34,5863 % 0,46  
Sterlin 40,4331 40,6358 % 0,20  
Frank 35,4662 35,6440 % 0,03  
Riyal 8,6314 8,6746 % -0,11  
12:31 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,24 28,26 % 0,66  
Platin 966,02 967,55 % 0,66  
Paladyum 1.034,21 1.037,55 % 0,66  
Brent Pet. 89,49 89,49 % 0,66  
Altın Ons 2.347,98 2.348,38 % 0,66