İtalyan enerji firması ENI'nin Üst Yöneticisi (CEO) Claudio Descalzi, firmalarının kısa süre önce Mısır açıklarında bulduğu büyük doğalgaz yatağının altında bir rezerv daha olabileceğini bildirdi.
ENI'nin Mısır açıklarında yaptığı ve geçen ay sonunda kamuoyuna duyurulan tarihi keşfe ilişkin İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato'da ilgili komisyona bilgi veren Descalzi, "Zohr'daki rezervin altında onun gibi bir rezerv daha olma ihtimali var. Umudumuz, bulduğumuz rezerv değerlerinin artabileceği doğrultusunda" diye konuştu.
Descalzi, bölgede çok fazla doğalgazbulunduğunu, söz konusu rezervi çıkartmaları durumunda memnun olacaklarını dile getirdi.
Keşiflerinin tamamının saf gaz olmayabileceğini yoğunlaşmış gaz veya yağ da çıkabileceğini, verileri doğrulamaları gerektiğini kaydeden Descalzi, bölgeye ilişkin önemli beklentilerinin bulunduğunu ifade etti.