Dolar kritik noktada kritik mesajlar veriyor!

02.12.2015 16:46

ABD Dolar endeksi 100.50 seviyesindeki direnç çizgisine yakın noktalardaki seyrini ısrarlı bir şekilde koruyor. Bugün ABD’den gelen özel sektör istihdam verisinin güçlü gelmesi ve Fed üyelerinin faiz artırımını destekleyen açıklamaları dolar endeksindeki güçlü seyre destek oluyor. Ancak bunca parametreye karşın dolar endeksi henüz 100.50 direncini kırabilmiş değil. Teknik olarak ise göstergede güç kaybına işaret eden negatif uyuşmazlık olarak ifade edilen bir görünüm var.

Dolar endeksinin 100.50 direncini geçmesi durumunda bu uyuşmazlık ortadan kalkabilir. Buna karşın ilerleyen günlerde 100.50 direncini aşamaz ve 99.70 seviyesinin altına sarkmalar görülürse bu durumda uyuşmazlık teyit olur ve dolar endeksindeki geri çekilme devam edebilir. Özet olarak grafik kritik bir noktada kritik mesajlar veriyor. Yarın Draghi’nin vereceği mesajlar ve atacağı adımlar grafiği de belirleyecek görünüyor. Gevşeme yönlü adımlar gelmesi durumunda grafik 100.50 direncinin üzerine yükselebilir. Hiçbir adım gelmemesi durumunda ise grafik 97.70 seviyesinin altına doğru hızlı bir geri çekilme oluşturabilir.
 
ABD DOLAR ENDEKSİ ORTA VADELİ GRAFİK 
 


Yasal Uyarı Notu:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.