Kırmızı et üretimi arttı

12.11.2015 10:36

Son güncelleme : 12.11.2015 11:55

Türkiye`nin toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı`nın gerçekleştiği bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 45,2 artarak 380 bin 162 ton oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği üçüncü çeyrekte 380 bin 162 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 45,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87,7 arttı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 342 bin 190 tonunu sığır eti, 27 bin 499 tonunu koyun eti, 10 bin 449 tonunu keçi eti, 24 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,1, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 95,1 artış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 11,5, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,1 arttı.




14:0411.255
Değişim :  0,80% |  88,99
Açılış :  11.229  
Önceki Kapanış :  11.166  
En Düşük
11.222
En Yüksek
11.288
BIST En Aktif Hisseler14:04
SANFM 19,58 107.238.139 % 10,00  
ISBTR 554.180,00 6.079.260 % 10,00  
KONTR 32,38 2.230.495.299 % 9,99  
OZRDN 11,01 35.385.838 % 9,99  
KAPLM 484,25 60.471.041 % 9,99  
14:04 Alış Satış %  
Dolar 41,3064 41,3085 % 0,07  
Euro 48,9879 48,9956 % 0,41  
Sterlin 56,3608 56,6434 % 0,10  
Frank 52,3971 52,6597 % 0,01  
Riyal 11,0092 11,0643 % -0,06  
14:04 Alış Satış %  
Gümüş ONS 41,87 41,90 % 0,66  
Platin 1.386,37 1.390,28 % 0,66  
Paladyum 1.149,95 1.153,79 % 0,66  
Brent Pet. 67,67 67,67 % 0,66  
Altın Ons 3.668,68 3.669,04 % 0,66