Zayıf görünüm devam ediyor

02.04.2018 11:05
Geçen hafta 115000 seviyesinin altına gerileyen endekste bu hafta içinde zayıf seyirler devam edebilir. Teknik görünümün giderek zayıfladığını belirttiğimiz endekste seyirler çok güçlü değil. ABD borsalarındaki seyirler önemli olmaya devam ederken, Geçen hafta başlayan tepki yükselişinin yeni haftada devam edip etmeyeceğini izleyeceğiz. ABD endekslerindeki seyir küresel piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edecek. 
 
Türk Lirası tarafında geçen haftanın sonuna doğru başlayan iyimser görünüm yeni hafta için de devam ediyor. Dolar kuru 3.9450 seviyesi üzerinde denge arıyor. Yarın açıklanacak enflasyon verileri TL üzerinde etkili olabilir. 
 
Borsa BIST100 endeksinde 113200 desteği oldukça kritik olabilir. Teknik olarak zayıf bir görünüme sahip olan ve 50 ile 22 günlük günlük ortalamalarının altına gerileyen endekste, 113200 desteğinin kırılması durumunda satış baskısı oldukça ağırlaşabilir. Böyle bir durumda 110000 seviyeleri gündeme gelebilir. Diğer yandan 117000 seviyelerinden geçen ortalamaları güçlü direnç olması beklenirken, bu seviyenin üzerine yerleşmesi durumunda endekste güçlenmekten bahsedebilmemiz mümkün. Ancak genel olarak zayıf görünüm devam ediyor. 
 
Dolar/TL tarafında ise genel görünüm yukarıyı gösterirken, 3.8450 seviyesinin altına gerilemedikçe dolarda ateşin söndüğünden bahsetmemiz zor görünüyor. Bu seviyenin üzerinde seyir sürdüğü sürece yukarı yönlü denemeler devam edebilir. 
 
Bu hafta içeride Salı günü Enflasyon verisi önemli olurken, ABD kanadında ise Cuma günü açıklanacak Tarım dışı istihdam verileri önemli olabilir.